Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 8. júl 2024Meniny má Ivan
< sekcia Zahraničie

Juh Izraela bol vystavený intenzívnej paľbe z Pásma Gazy

Palestínčania sa zhromažďujú na okraji krátera po izraelskom leteckom útoku v oblasti, kde sa ukrývajú vysídlené osoby v Chán Júnis v južnom pásme Gazy, piatok 21. júna 2024. Foto: TASR/AP

Podľa miestnych úradov k zraneniam ľudí ani materiálnym škodám nedošlo.

Tel Aviv 1. júla (TASR) - Izraelské delostrelectvo v pondelok zaútočilo na palebné stanovište v okolí mesta Chán Júnis na juhu Pásma Gazy, odkiaľ bolo v noci na pondelok smerom na Izrael vystrelených asi 20 rakiet, informovala agentúra AFP.

Denník The Times of Israel (TOI) napísal, že tento útok predstavuje najintenzívnejšiu delostreleckú paľbu z Pásma Gazy za posledné mesiace.

Izraelská armáda spresnila, že niekoľko projektilov vystrelených z Pásma Gazy bolo zachytených a zneškodnených, iné dopadli do južného Izraela. Podľa miestnych úradov k zraneniam ľudí ani materiálnym škodám nedošlo.

K ostreľovaniu územia na juhu Izraela, kde sa nachádzajú obce a kibuce, sa prihlásilo ozbrojené krídlo hnutia Islamský džihád - Brigády al-Kuds. Vo vyhlásení zverejnenom po útoku militanti vyhlásili, že útok bol "reakciou na zločiny sionistického nepriateľa proti nášmu palestínskemu ľudu".