Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Kamala Harris a Walz poskytnú vo štvrtok rozhovor pre CNN

Na snímke Kamala Harris. Foto: TASR/AP

Dvojica rozhovor poskytne počas cesty v rámci predvolebnej kampane v americkom štáte Georgia.

Washington 28. augusta (TASR) - Kandidátka Demokratickej strany na post prezidentky USA Kamala Harrisová i kandidát demokratov na viceprezidenta Tim Walz poskytnú vo štvrtok rozhovor televíznej stanici CNN. Bude to Harrisovej prvé interview, odkedy v júli nahradila ako kandidátka súčasného prezidenta Joea Bidena, píše TARS podľa agentúr AFP a stanice CNN.

Dvojica rozhovor poskytne počas cesty v rámci predvolebnej kampane v americkom štáte Georgia. Televízia ho bude vysielať o 21.00 h miestneho času (v piatok o 3.00 h SELČ), uviedla CNN. Interview bude viesť moderátorka Dana Bashová.

Biden (81) stiahol svoju opätovnú kandidatúru na prezidenta 21. júla a ako nominantka demokratov ho nahradila jeho viceprezidentka Harrisová. Delegáti Demokratickej strany jej kandidatúru oficiálne potvrdili na svojom augustovom zjazde. Za kandidáta na viceprezidenta si vybrala guvernéra štátu Minnesota Walza.

Republikáni viceprezidentke Harrisovej opakovane vyčítali, že sa rozhovorom vyhýba. Takisto ju kritizujú za to, že neposkytuje dostatok tlačových konferencií, píše CNN. Harrisová a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump sa 10. septembra stretnú v debate v televízii ABC.