Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Kanada vyzvala svojich občanov, aby necestovali do Izraela

Palestínčania reagujú na paľbu z izraelského útoku, ktorý zasiahol stan na nádvorí nemocnice mučeníkov Al Aksá v Deir al Balah v pásme Gazy v nedeľu 4. augusta 2024. Foto: TASR/AP

Počas uplynulých dní eskaluje napätie na Blízkom východe.

Ottawa 4. augusta (TASR) - Kanada v sobotu varovala svojich občanov, aby necestovali do Izraela pre stupňujúce sa riziko vojenskej eskalácie v regióne. TASR informuje na základe agentúry Reuters.

"Bezpečnostná situácia sa môže bez varovania ďalej zhoršovať," uviedla tamojšia vláda vo vydanom cestovnom odporúčaní, v ktorom zvýšila stupeň rizika pre cesty do Izraela.

Kanadská vláda varovala, že v prípade zintenzívnenia ozbrojeného konfliktu môžu mať ľudia problém odcestovať pomocou komerčných dopravných spoločností. Dodala, že konflikt môže mať za následok narušenie cestovania vrátane uzavretia vzdušného priestoru a zrušenia a presmerovania letov.

Počas uplynulých dní eskaluje napätie na Blízkom východe. Dôvodom sú najmä útoky na Libanon a Irán, pri ktorých zahynul vodca Hamasu Ismaíl Haníja a jeden z veliteľov libanonského hnutia Hizballáh Fuád Šukra. Irán aj hnutie Hizballáh z ich smrti obviňujú Izrael a sľubujú odvetu.