Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Počet obetí útoku na nemocnicu v meste Sumy vzrástol na osem

Ukrajinskí vojaci. Foto: TASR/AP

Ukrajinský minister vnútra nešpecifikoval, o aký typ útoku išlo. Podľa miestnych úradov zasiahli nemocnicu drony.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 28. septembra (TASR) - Na osem stúpol počet obetí sobotného ruského útoku na nemocnicu v meste Sumy na severovýchode Ukrajiny. Zranenia utrpelo 11 ľudí. Uviedol to ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, píše TASR s odvolaním na správu agentúry Reuters.

Zelenskyj v príspevku na sociálnej sieti napísal, že z nemocnice bolo evakuovaných 113 pacientov a záchranná operácia pokračuje. "Robíme všetko pre to, aby sme našim ľuďom poskytli pomoc, ktorú potrebujú," uviedol.

"Všetci na svete, ktorí hovoria o tejto vojne, by mali venovať pozornosť tomu, aké ciele Rusko zasahuje. Bojujú proti nemocniciam, civilným objektom a ľudským životom... Rusko môže k mieru prinútiť len sila. Mier prostredníctvom sily je jediná správna cesta," dodal ukrajinský prezident.

Nemocnicu v meste Sumy zasiahli v sobotu ráno krátko po sebe dva útoky, informoval ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko. Podľa jeho vyjadrenia došlo k druhému útoku po príchode záchranných zložiek a počas evakuácie pacientov a zamestnancov. Miestne úrady uviedli, že nemocnicu zasiahli drony. Mesto Sumy leží iba 32 kilometrov od hraníc s Ruskom.