Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 15. október 2024Meniny má Terézia
< sekcia Zahraničie

Knoxová sa v prípade ohovárania odvolala na Najvyšší kasačný súd

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vražda nebola dodnes objasnená, hoci o nej vzniklo množstvo kníh, filmov a seriálov.

Rím 15. októbra (TASR) – Američanka Amanda Knoxová sa odvolala proti rozsudku súdu, ktorý ju uznal vinnou z ohovárania v spojitosti s vraždou z roku 2007. V pondelok o tom informovali jej právnici, píše TASR na základe správy agentúry DPA.

Knoxová (37) sa odvolaním snaží dosiahnuť úplné zbavenie obvinení, dodávajú jej právnici. Prípad teraz poputuje na taliansky Najvyšší kasačný súd v Ríme.

Odvolací súd vo Florencii Knoxovú v júni tohto roka odsúdil na tri roky odňatia slobody nepodmienečne za krivé obvinenie barmana z vraždy 21-ročnej britskej študentky Meredith Kercherovej, spáchanej v roku 2007 v stredotalianskom meste Perugia.

Knoxovú pôvodne za vraždu odsúdili na 25 rokov, v roku 2011 bola po úspešnom odvolaní prepustená z talianskeho väzenia. Za mrežami strávila štyri roky. Súdny proces s ňou trval do roku 2015, keď taliansky Najvyšší súd obvinenia proti nej definitívne zrušil.

Kercherová bola v roku 2007 v Perugii na študijnom pobyte. Jej mŕtve telo sa našlo v byte, kde bývala spolu s tromi ďalšími mladými ženami vrátane Amandy Knoxovej. Vražda nebola dodnes objasnená, hoci o nej vzniklo množstvo kníh, filmov a seriálov.

Knoxová žije na západe Spojených štátov, je vydatá a má dve deti.