Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Koncerty Coldplay vo Viedni čakajú zvýšené bezpečnostné opatrenia

Spevák skupiny Coldplay Chris Martin. Foto: TASR/AP

V okolí Štadióna Ernsta Happela, kde mala vystúpiť aj Swiftová, budú rozmiestnené zábrany a zavedené dopravné obmedzenia.

Viedeň 20. augusta (TASR) — Tohtotýždňové štyri koncerty britskej skupiny Coldplay vo Viedni sa uskutočnia za zvýšených bezpečnostných opatrení. Fanúšikovia sa musia pripraviť na dôkladné osobné kontroly, oznámila podľa agentúry APA v utorok polícia.

K tomuto kroku pristúpila po tom, čo začiatkom augusta po zmarenom teroristickom útoku zrušili tri vystúpenia americkej superhviezdy Taylor Swiftovej. Polícia deň pred prvým koncertom zadržala ako hlavného podozrivého Rakúšana pôvodom zo Severného Macedónska.

V okolí Štadióna Ernsta Happela, kde mala vystúpiť aj Swiftová, budú rozmiestnené zábrany a zavedené dopravné obmedzenia. Príslušníci bezpečnostných zložiek preveria aj osoby pracujúce na štadióne a v jeho okolí.

Skupina Coldplay vystúpi v rakúskej metropole v stredu, štvrtok, sobotu a nedeľu zakaždým pred približne 60.000 fanúšikmi. Polícia konštatovala, že v jej prípade neexistuje žiadna konkrétna hrozba. Napriek tomu budú nasadení uniformovaní i civilní policajti, ako aj špeciálne policajné jednotky.

Polícia zároveň poprela fámy, že na koncertoch Coldplay by mala hosťovať Swiftová.