Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Zahraničie

Na Kryme zasadne Bezpečnostná rada Ruska, príde aj Putin

Vladimir Putin Foto: TASR/AP

Bezpečnostná rada Ruskej federácie naposledy zasadala 8. augusta, keď diskutovala o humanitárnej kríze na východe Ukrajiny.

Moskva 13. augusta (TASR) - Šéf Kremľa Vladimir Putin odcestuje dnes do Sevastopola na Krym, kde sa zúčastní na zasadnutí Bezpečnostnej rady Ruskej federácie, informovala agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na zdroje z Kremľa.

Putinova pracovná návšteva Krymského federálneho okruhu potrvá do štvrtka. Ruský prezident potom odletí späť do Moskvy a v Štátnej dume prehovorí k poslancom.

Bezpečnostná rada Ruskej federácie naposledy zasadala 8. augusta, keď diskutovala o humanitárnej kríze na východe Ukrajiny. Rusko následne ponúklo vyslanie humanitárnej pomoci na Ukrajinu pod záštitou Červeného kríža.

Kyjev v utorok upovedomil Moskvu, že humanitárnu pomoc je pripravený prijať, s čím súhlasil aj Washington, informoval šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov.

Na Ukrajinu smeruje približne 280 nákladných áut s 2000 tonami pomoci. Z Moskovskej oblasti vyrazil konvoj v utorok ráno a na zhruba 1000 kilometrov vzdialenej rusko-ukrajinskej hranici by mal byť už dnes.

Administratíva Moskovskej oblasti uviedla, že pomoc okrem iného obsahuje 400 ton obilia, 100 ton cukru, 60 ton detskej výživy, 54 ton liekov a lekárskeho vybavenia, 12.000 spacích vakov a 69 prenosných elektrických generátorov.