Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 12. september 2024Meniny má Mária
< sekcia Zahraničie

Kyjev: Situácia na ukrajinsko-bieloruských hraniciach sa nezmenila

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Bielorusko v pondelok uviedlo, že na svoje hranice s Ukrajinou vyslalo vojenské lietadlo, sily protivzdušnej obrany a ďalšie zbrane.

Kyjev 22. augusta (TASR) - Ukrajinská pohraničná stráž vo štvrtok uviedla, že na ukrajinsko-bieloruských hraniciach nezaznamenala žiadne známky pohybu bieloruských vojakov alebo vojenskej techniky. TASR o tom informuje s odvolaním na správu agentúry Reuters.

"Priamo pri našich hraniciach nevidíme žiadny pohyb vybavenia ani personálu," povedal hovorca ukrajinskej pohraničnej stráže Andrij Demčenko pre ukrajinskú televíziu. Dodal, že situácia v pohraničí sa vo všeobecnosti nezmenila.

Bielorusko v pondelok uviedlo, že na svoje hranice s Ukrajinou vyslalo vojenské lietadlo, sily protivzdušnej obrany a ďalšie zbrane. Prezident Alexandr Lukašenko iba deň predtým vyhlásil, že v pohraničnom regióne nasadil takmer tretinu ozbrojených síl krajiny.

Lukašenko, lojálny spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina, niekoľko dní po prekvapivom vpáde ukrajinských jednotiek na územie Ruska obvinil Kyjev z agresívnej politiky a tiež z toho, že na hranice s Bieloruskom nasadil 120.000 vojakov.