Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Zahraničie

Lekár sa pokúsil zabiť matkinho priateľa: Použil atrapu vakcíny

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Thomas Kwan (53) sa vydával za ošetrovateľa a dokonca odmeral vlastnej matke krvný tlak predtým, ako podal jed jej partnerovi Patrickovi O'Harovi.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Londýn 7. októbra (TASR) - Britský lekár sa v pondelok priznal k plánu zabiť partnera svojej matky atrapou vakcíny proti koronavírusu. Jeho plán zahŕňal falšovanie lekárskej dokumentácie a prestrojenie, ktoré mu umožnilo aplikovať obeti jed, píše TASR na základe správy agentúry Reuters.

Thomas Kwan (53) sa vydával za ošetrovateľa a dokonca odmeral vlastnej matke krvný tlak predtým, ako podal jed jej partnerovi Patrickovi O'Harovi. K trestnému činu došlo v meste Newcastle na severe Anglicka.

O'Hara síce prežil, ale Kwan mu spôsobil nekrotizujúcu bakteriálnu infekciu, uviedla prokuratúra.

Kwan, rodinný lekár v Sunderlande, v pondelok priznal vinu vo veci pokusu o vraždu. Už predtým sa priznal k tomu, že podal jedovatú látku.

Prokurátor vo štvrtok, v deň začatia súdneho konania, povedal členom poroty, že "niekedy, možno raz za čas je pravda skutočne čudnejšia ako fikcia". Podľa prokurátora Kwanovi išlo o závet jeho matky, podľa ktorého mal jej dom zdediť O'Hara, ak bude v čase smrti matky ešte stále nažive.

Kwan sa v rámci svojho plánu ubytoval v hoteli pod falošným menom, použil falošné evidenčné tabuľky na vozidlo a zamaskoval sa parochňou, dodal prokurátor.