Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 23. september 2024Meniny má Zdenka
< sekcia Zahraničie

Letectvo ruskej Čiernomorskej flotily cvičilo boj na mori a vo vzduchu

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Na manévroch sa zúčastnili dvojmotorové dvojmiestne stíhačky typu Suchoj Su-30SM a protivzdušná obrana Čiernomorskej flotily.

Sevastopol 23. septembra (TASR) – Letecká divízia ruskej Čiernomorskej flotily cvičila boj proti leteckým i námorným bezpilotným cieľom, uviedla v pondelok ruská tlačová agentúra Interfax s odvolaním sa na ruské ministerstvo obrany. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

Na manévroch sa zúčastnili dvojmotorové dvojmiestne stíhačky typu Suchoj Su-30SM a protivzdušná obrana Čiernomorskej flotily.

"Bojové ciele misie boli plnené v tme, v rôznych výškach a zahŕňali stúpanie do stratosféry do výšky viac ako 13.000 metrov," uviedlo ruské ministerstvo obrany.

Stíhačky Suchoj SU-30SM sú navrhnuté na vybojovanie vzdušnej nadvlády, blokovanie nepriateľských letísk a ničenie vzdušných, pozemných a námorných cieľov za všetkých meteorologických podmienok vo dne i v noci, uvádza Interfax.

Napriek tomu, že Ukrajina prakticky nemá vojenské námorníctvo, podarilo sa jej ruskej Čiernomorskej flotile, ktorej domovským prístavom je mesto Sevastopol na Krymskom polostrove, zasadiť niekoľko tvrdých úderov, pripomína Reuters.