Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Zahraničie

Letisko v Kazani na niekoľko hodín uzatvorili

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Takéto uzávery letísk zvyčajne naznačujú prebiehajúci alebo hroziaci ukrajinský dronový útok, konštatuje agentúra Reuters.

Moskva 3. októbra (TASR) - Ruské úrady vo štvrtok dočasne uzatvorili letisko v Kazani na juhozápade Ruska. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na ruskú agentúru RIA Novosti.

"V záujme zaistenia bezpečnosti letov civilných lietadiel je od 6.00 h. moskovského času (5.00 h. SELČ) obmedzená prevádzka letiska Kazaň. Letisko neprijíma ani nevypravuje lety," uviedol ruský Federálny úrad pre leteckú dopravu (Rosaviacija). Úrad neskôr informoval, že prevádzku letiska bola okolo 9.00 h moskovského času (8.00 SELČ) opäť obnovili.

Takéto uzávery letísk zvyčajne naznačujú prebiehajúci alebo hroziaci ukrajinský dronový útok, konštatuje agentúra Reuters.

Ruské ministerstvo obrany informovalo, že jeho sily zničili v noci na štvrtok 113 ukrajinských dronov nad Belgorodskou, Voronežskou, Kurskou a Brianskou oblasťou, ktoré ležia pri hraniciach s Ukrajinou. Tatársko, v ktorom sa nachádza Kazaň, ruské ministerstvo v súvislosti s ukrajinskými dronovými útokmi vo štvrtok ráno nezmienilo.

Ruské úrady vo štvrtok informovali, že v Belgorodskej oblasti zomreli po ukrajinských útokoch granátmi traja ľudia a 24 utrpeli zranenia, uvádza agentúra DPA.