Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Zahraničie

Do Libanonu dorazila prvá dodávka zdravotníckeho materiálu od OSN

Na snímke zničené budovy v Bejrúte. Foto: TASR/AP

Zásielka obsahuje 30 ton zdravotníckeho materiálu, ktorý vystačí na ošetrenie desiatok tisíc ľudí, uviedla predstaviteľka Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v regióne.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bejrút 4. októbra (TASR) - V piatok dorazila do Libanonu dodávka zdravotníckeho materiálu od Organizácie Spojených národov (OSN), prvá od minulotýždňovej eskalácie konfliktu medzi Izraelom a proiránskym hnutím Hizballáh. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Zásielka obsahuje 30 ton zdravotníckeho materiálu, ktorý vystačí na ošetrenie desiatok tisíc ľudí, uviedla predstaviteľka Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v regióne. Dodala, že ešte v priebehu piatka a soboty priletia ďalšie lietadlá. Na pomoci spolupracujú WHO a Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) aj s podporou Spojených arabských emirátov.

Izraelské útoky zamerané na Hizballáh zabili v Libanone od 23. septembra už viac ako 1100 ľudí a stovky ďalších zranili, vyplýva z údajov tamojších úradov.

Libanonské úrady taktiež uviedli, že násilie vyhnalo z domovov viac ako milión ľudí v krajine, ktorá sa už pred začiatkom konfliktu zmietala v hospodárskej a politickej kríze.