Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Zahraničie

Libanon: Pri izraelskom útoku zahynuli traja libanonskí vojaci

Žena sa pozerá z kaderníckeho salónu zničeného po izraelských leteckých útokoch v meste Súr na juhu Libanonu 23. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Libanonská armáda oznámila, že traja jej vojaci zahynuli aj v nedeľu na juhu krajiny pri izraelskom útoku, ktorý zasiahol ich vozidlo.

Bejrút 24. októbra (TASR) - Traja libanonskí vojaci vrátane jedného dôstojníka zahynuli pri izraelskom útoku počas evakuácie zranených osôb pri obci Jater v južnom Libanone. Vo vyhlásení to uviedla libanonská armáda. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

Libanonská armáda oznámila, že traja jej vojaci zahynuli aj v nedeľu na juhu krajiny pri izraelskom útoku, ktorý zasiahol ich vozidlo. Izrael sa za smrť libanonských vojakov ospravedlnil a vyhlásil, že nevedie operácie proti libanonským ozbrojeným silám.

Libanonská armáda je v krajine rešpektovanou inštitúciou, ktorá však nie je dostatočne silná na to, aby sa dokázala presadiť voči Hizballáhu alebo ubrániť krajinu pred izraelskými vojenskými operáciami. V konflikte medzi Izraelom a Hizballáhom sa preto drží bokom, vysvetľuje agentúra AP.