Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Zahraničie

Libanon: Pri izraelských útokoch na Bejrút zahynulo najmenej 22 osôb

Dym stúpa v blízkosti zhorených áut na mieste izraelského leteckého útoku v Dahíji, Bejrút, Libanon, nedeľa 6. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Libanonská tlačová agentúra NNA uviedla, že údery zasiahli dve husto obývané štvrte.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bejrút 11. októbra (TASR) - Počas izraelských útokov na centrum libanonského hlavného mesta Bejrút zahynulo najmenej 22 osôb a ďalších 117 utrpelo zranenia, oznámilo vo štvrtok libanonské ministerstvo zdravotníctva. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Libanonská tlačová agentúra NNA uviedla, že údery zasiahli dve husto obývané štvrte. "Prvý útok v Bejrúte zasiahol tretie poschodie osemposchodovej budovy" v oblasti Nuwajrí a druhý štvorposchodovú budovu v oblasti Basta, ktorá sa zrútila, ozrejmila NNA.

Izrael už viac ako dva týždne opakovane ostreľuje južné predmestia Bejrútu, ktoré sú baštou libanonského militantného hnutia Hizballáh. Zriedkakedy sú však jeho útoky zamerané na centrum mesta.

Libanonské hnutie Hizballáh a Izrael si zároveň už rok vymieňajú cezhraničnú paľbu v dôsledku vojny v Pásme Gaze. Od 23. septembra však Izrael zintenzívnil nálety na ciele v Libanone, pričom podľa oficiálnych libanonských údajov zabil už vyše 1200 ľudí. Viac ako milión osôb tiež muselo opustiť svoje domovy, pripomína AFP.