Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Zahraničie

Čiastočne otvoria budapeštianske kúpele

Na archívnej snímke zo 14. júna 2013 je jeden z troch vonkajších bazénov v Széchenyiho liečebných a termálnych kúpeľoch v Budapešti. Foto: TASR/AP

Kúpele boli zatvorené od vlaňajšieho 11. novembra, keď vláda sprísnila protiepidemiologické opatrenia.

Budapešť 22. februára (TASR) - Liečebné jednotky budapeštianskych kúpeľov sa otvoria 16. marca, informoval v pondelok spravodajský server Telex.hu, podľa ktorého sa vyše 200 zamestnancov kúpeľov dalo koncom minulého týždňa zaočkovať proti novému druhu koronavírusu.

Títo zamestnanci sa považujú za pracovníkov zdravotníctva, preto mohli byť prednostne zaočkovaní, uviedol ďalej server. Kúpele boli zatvorené od vlaňajšieho 11. novembra, keď vláda sprísnila protiepidemiologické opatrenia.

Pri opätovnom otvorení budú nasledovať rakúsky príklad a testovať všetkých klientov, ktorí sa budú musieť na procedúry vopred nahlasovať, informovala Ildikó Szűtsová, generálna riaditeľka spoločnosti Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt., ktorá kúpele prevádzkuje. Priestory kúpeľov budú podľa nej zároveň priebežne dezinfikovať.

Počet infikovaných novým koronavírusom narástol v Maďarsku v pondelok o ďalších 2623 na celkových 405.646. Pribudlo tiež 48 súvisiacich úmrtí, čím ich celkový počet od začiatku pandémie dosiahol 14.347. Proti vírusu SARS-CoV-2 tam dosiaľ zaočkovali 453.457 ľudí, z ktorých 201.005 dostalo už aj druhú dávku vakcíny.