Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 3. júl 2024Meniny má Miloslav
< sekcia Zahraničie

Maďarsko dementovalo smrť taxikára z tragickej nehody dvoch policajtov

Ilustračné foto Foto: TASR

Maďarský taxikár, o ktorom dnes ráno uviedli, že je treťou obeťou tragickej sobotňajšej havárie dvoch policajtov v Budapešti, je v nemocnici a žije. Napísal to server Blikk. hu.

Budapešť 9. februára (TASR) - Maďarský taxikár, o ktorom dnes ráno uviedli, že je treťou obeťou tragickej sobotňajšej havárie dvoch policajtov v Budapešti, je v nemocnici a žije. Napísal to server Blikk.hu po tom, čo do redakcie zatelefonoval známy rodiny vodiča taxíka. Podľa informácií agentúry MTI policajné auto pri naháňaní iného auta išlo bez majáka.

Pôvodnú správu o smrti taxikára, ktorého auto sa čelne zrazilo s vozidlom polície, uviedlo internetové vydanie maďarského denníka Bors. Správu potvrdil aj predseda Celoštátneho združenia taxikárov.

Podľa vyjadrenia známeho rodiny budú dnes taxikára operovať.

Ústredná vyšetrovacia prokuratúra v tejto súvislosti dnes vydala vyhlásenie, že prípad posudzuje ako spôsobenie nehody z nedbanlivosti s následkom smrti.

Podľa MTI policajné auto prekročilo povolenú rýchlosť a naháňalo iné vozidlo bez použitia výstražných znamení. Vyšetrovacia prokuratúra preveruje, kto nedodržal dopravné predpisy a spôsobil tým tragickú haváriu troch vozidiel.

Policajti Gergely Demecs a Bálint Windt, ktorí zahynuli v sobotu nadránom v Budapešti, havarovali pri prenasledovaní iného auta. Do jazdnej dráhy im náhle vošlo tretie auto Opel Corsa, ktorého vodič bol pod vplyvom alkoholu.

Auto policajtov sa dostalo po náraze do protismeru, kde sa čelne zrazilo s taxíkom. V taxíku sa zranil vodič aj pasažier.

Vozidlo, ktoré skrížilo policajtom cestu, z miesta činu ušlo. Zastavil ho svedok nehody, ktorý zavolal políciu. Kontrola sondou preukázala, že vodič unikajúceho auta pred jazdou požil alkohol.

Na mieste nehody, ktorá sa stala v XVIII. budapeštianskom obvode na ceste Üllöi út, zomreli 36-ročný a 22-ročný policajt. Jedného z nich sa záchranári pokúšali ešte oživiť.