Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Zahraničie

HIT LETA: Dali by ste si zmrzlinu s príchuťou segedínu či paprikáša?

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vznikli zmrzliny s príchuťou kuracieho paprikáša, segedínskeho guláša, špagiet Bolognese, miešaných vajec so slaninou, paradajkovej polievky, ovčieho syra s kôprom alebo vyprážaného syra.

Budapešť 30. augusta (TASR) – Netradičné príchute zmrzliny urobili z malej zmrzlinárne v Maďarsku cieľ turistov z blízka i ďaleka. Dôvodom sú netradičné zmrzliny v jej ponuke, napríklad s príchuťou segedínu, guláša alebo paprikáša. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

"Začali sme zmrzlinami s príchuťou piva a zemiakových placiek. Niektorým ľuďom to hlava nebrala už vtedy," vyhlásil pre AFP 44-ročný Robert Reinhardt, ktorý je majiteľom zmrzlinárne v maďarskom meste Tatabánya (Banská Stará) na severozápade Maďarska.

Reinhardt začal na základe návrhov zverejnených prostredníctvom sociálnych sietí experimentovať a vytvárať nové príchute. Vznikli tak zmrzliny s príchuťou kuracieho paprikáša, segedínskeho guláša, špagiet Bolognese, miešaných vajec so slaninou, paradajkovej polievky, ovčieho syra s kôprom alebo vyprážaného syra.

Cena jedného kopčeka zmrzliny je 500 forintov, teda približne 1,27 eura. Návštevnosť zmrzlinárne sa údajne zvýšila troj- až štvornásobne, tvrdí Robertova manželka Ena.

Reinhardt chce záujem o svoju zmrzlinu využiť, v maďarskej metropole Budapešť preto plánuje otvoriť ďalšiu zmrzlináreň, kde zmrzliny s netradičnými príchuťami plánuje ponúkať aj počas zimných mesiacov.