Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Zahraničie

Test maďarského ministra vnútra na koronavírus bol negatívny

Sándor Pintér, foto z archívu. Foto: TASR

Počas uplynulého víkendu vysvitlo, že minulú stredu sa Pintér stretol s marockým ministrom dopravy a vodohospodárstva nakazeným novým koronavírusom.

Budapešť 16. marca (TASR) - Prvý laboratórny test na nový koronavírus SARS-CoV-2 v prípade maďarského ministra vnútra Sándora Pintéra, ktorý sa minulý týždeň v Budapešti stretol s infikovaným marockým ministrom, bol negatívny. Oznámila to v pondelok šéfka štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová.

Podľa spravodajského servera Index.hu Müllerová po schôdzke krízového štábu dodala, že spolu s ministrom preverovali aj stav ďalších 41 kontaktných osôb, pričom aj výsledky ich prvých testov boli negatívne.

Počas uplynulého víkendu vysvitlo, že minulú stredu (11.3.) sa Pintér stretol s marockým ministrom dopravy a vodohospodárstva Abdalkádirom Amarom nakazeným novým koronavírusom.

Marocký hosť, u ktorého sa infekcia potvrdila až neskôr, rokoval s viacerými maďarskými politikmi, s ktorými si podľa fotografií zo stretnutiach podali ruky. Navštívil aj mesto Szentendre, ktoré je 22 kilometrov na sever od hlavného mesta. Predstavitelia Szentendre, ktorí sa s marockým ministrom stretli, sa rozhodli, že zostanú v domácej karanténe. Priestory radnice sa v pondelok chystali dezinfikovať.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)