Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 21. október 2024Meniny má Uršuľa
< sekcia Zahraničie

Madrid zakázal zdieľané kolobežky niektorých spoločností

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Každá zo spoločností Dott, Tier Mobility a Lime prevádzkuje v Madride približne 2000 elektrokolobežiek.

Madrid 8. októbra (TASR) - Prevádzkovatelia zdieľaných elektrokolobežiek Lime, Dott a Tier Mobility musia do 25. októbra stiahnuť svoje zariadenia z ulíc Madridu. Oznámil to v utorok úrad primátora španielskej metropoly, píše TASR s odvolaním sa na správu agentúry Reuters.

Mestský úrad v Madride uviedol, že spoločnosti nezaviedli obmedzenie pre pohyb svojich klientov a nedohliadali na parkovanie svojich zariadení, aby získali späť licencie, ktoré im boli odobraté v septembri.

Každá zo spoločností Dott, Tier Mobility a Lime prevádzkuje v Madride približne 2000 elektrokolobežiek. Zákazníci si ich môžu požičať cez mobilnú aplikáciu Uber.

Firmy Lime a Dott uviedli, že mestský úrad im termín na stiahnutie kolobežiek z Madridu zatiaľ oficiálne neoznámil. Ak sa tak stane, sú pripravené prijať opatrenia na splnenie požiadaviek, dodali. Spoločnosť Dott avizovala, že zváži aj právne a prevádzkové opatrenia. Zástupcovia firmy Tier situáciu zatiaľ nekomentovali.

Služba zdieľania elektrických kolobežiek vyvolala odpor v mestách po celom svete. Dôvodom je bezohľadná jazda ich používateľov po uliciach a chodníkoch i nesystematické parkovanie na verejných priestranstvách.