Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Zahraničie

Pri útoku neznámych ozbrojencov zahynuli štyria vojaci v Mali

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa nemenovaného predstaviteľa útočníci zničili v tábore najmenej šesť obrnených vozidiel, avšak keď sa im ho nepodarilo ovládnuť, dali sa na ústup.

Bamako 18. apríla (TASR) - Najmenej štyria vojaci zahynuli dnes na severe Mali, keď na ich tábor zaútočili neznámi ozbrojenci. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie malijskej armády.

K útoku došlo v meste Gourma-Rharous, vzdialenom približne 160 kilometrov južne od Timbuktu, uviedol podplukovník Diarran Kone bez toho, aby o prípade poskytol ďalšie informácie.

Podľa nemenovaného predstaviteľa útočníci zničili v tábore najmenej šesť obrnených vozidiel, avšak keď sa im ho nepodarilo ovládnuť, dali sa na ústup. K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil.

Mesto Gourma-Rharous je v ostatnom čase častým terčom útokov islamských extrémistov, ktorí v tejto oblasti operujú. Sever Mali okupovali v roku 2012 džihádisti napojení na teroristickú sieť al-Káida. Napriek tomu, že sa ich o rok neskôr podarilo z tohto územia vytlačiť, podobné útoky neustávajú.