Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Moskve sa nepáči spôsob zmieňovania Putina v predvolebnej debate v USA

Ruský prezident Vladimir Putin. Foto: FOTO TASR/AP

Peskov povedal novinárom, že Putinovo meno sa používa v rámci vnútroštátneho politického boja v USA - "a to sa nám naozaj, naozaj nepáči".

Moskva 11. septembra (TASR) - Hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov v stredu vyhlásil, že Kremľu sa nepáčil spôsob, akým sa zmieňovalo Putinovo meno počas predvolebnej debaty medzi americkými prezidentskými kandidátmi Kamalou Harrisovou z Demokratickej strany a republikánom Donaldom Trumpom, píše TASR na základe správy agentúry Reuters.

Peskov povedal novinárom, že Putinovo meno sa používa v rámci vnútroštátneho politického boja v USA - "a to sa nám naozaj, naozaj nepáči". Hovorca ďalej uviedol, že Spojené štáty majú voči Rusku nepriateľský postoj a Kremeľ dúfal, že sa kandidáti takýchto odkazov na Putina zdržia.

Biely dom minulý týždeň povedal, že Putin by sa mal prestať vyjadrovať k americkým prezidentským voľbám po tom, ako ruský prezident zjavne ironicky vyhlásil, že uprednostňuje Kamalu Harrisovú a jedným z dôvodov je jej "nákazlivý" smiech.