Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Musk uskutoční rozhovor s Trumpom, budú ho vysielať naživo na X

Republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump hovorí počas tlačovej konferencie vo svojej rezidencii Mar-a-Lago na Floride 8. augusta 2024. Foto: TASR/AP

Americký exprezident Donald Trump sa tak aspoň dočasne vráti na sociálnu sieť X, na ktorú mu zakázali prístup po útoku jeho priaznivcov na washingtonský Kapitol v januári 2021.

New York 12. augusta (TARS) - Miliardár a podnikateľ Elon Musk v pondelok uskutoční rozhovor s republikánskym kandidátom na prezidenta USA Donaldom Trumpom. Interview budú naživo vysielať na sociálnej sieti X v noci na utorok. TASR o tom informuje podľa agentúr AP a Reuters.

Musk a Trump majú debatovať naživo o 20.00 h washingtonského času (2.00 h SELČ). Rozhovor má byť bez scenára a jeho témy sú neobmedzené. Musk používateľov platformy X požiadal, aby zasielali svoje otázky. "Zábava je zaručená," napísal na X.

Americký exprezident Donald Trump sa tak aspoň dočasne vráti na sociálnu sieť X, na ktorú mu zakázali prístup po útoku jeho priaznivcov na washingtonský Kapitol v januári 2021, pripomína AP.

Tento rozhovor môže Trumpovi umožniť spojiť sa aj s iným publikom, než sú jeho verní konzervatívci navštevujúci jeho volebné zhromaždenia a sledujúci jeho rozhovory na stanici Fox News, konštatuje Reuters. Dodáva však, že podobné udalosti na sociálnych sieťach často sprevádzajú technické problémy.

Musk oficiálne podporil Trumpovu kandidatúru 13. júla po tom, ako exprezident utrpel zranenia pri útoku strelca na zhromaždení v americkom štáte Pensylvánia. "Plne podporujem prezidenta Trumpa a verím v jeho rýchle uzdravenie," napísal Musk na X, ktorú ešte pod názvom Twitter získal v roku 2022.

Členovia Trumpovho volebného tímu v nedeľu uviedli, že interview bude vysielané na jeho oficiálnom účte na X. Prístup naň mu obnovili po tom, ako túto sociálnu sieť prevzal Musk, pripomenul Reuters.