Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Zahraničie

DRÁMA NA POLICAJNEJ STANICI: Muž s mačetou kričal Alláhu akbar

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Momentálne je zadržaný pre podozrenie z pokusu o vraždu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Berlín 6. septembra (TASR) - Muž ozbrojený mačetou a nožom v noci na piatok prišiel na policajnú stanicu v západonemeckom meste Linz nad Rýnom, kde zakričal arabské heslo "Alláhu akbar!" (Boh je najväčší!) a policajtom sa vyhrážal zabitím. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

Incident sa odohral približne o 02.40 h SELČ v Linzi, ležiacom neďaleko Bonnu. Dvadsaťdeväťročného muža, ktorý má albánske občianstvo, sa policajtom podarilo premôcť. Policajti zranení neboli, útočník utrpel ľahké zranenie po zásahu elektrickým paralyzérom. Momentálne je zadržaný pre podozrenie z pokusu o vraždu.

"Existuje viacero indícií, že páchateľ bol motivovaný radikálnym islamizmom," objasnil minister vnútra spolkovej krajiny Porýnie-Falcko Michael Ebling.

Pri prehľadaní bytu, kde sa muž predtým zdržiaval, našli policajti na stene podomácky vyrobenú vlajku teroristickej organizácie Islamský štát. Pred piatkovým pokusom o útok nemala o mužovi polícia žiadne informácie.

K incidentu v Linzi došlo iba deň po tom, čo policajti v Mníchove pri prestrelke neďaleko izraelského konzulátu zastrelili ozbrojeného muža rakúskej štátnej príslušnosti. Polícia tento čin označila za teroristický útok s islamistickým motívom.