Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Zahraničie

Na českom veľvyslanectve v Paríži horelo, troch ľudí hospitalizovali

Ilustračná snímka. Foto: TASR

K požiaru došlo v hlavnej budove, ktorá sa nachádza blízko Eiffelovej veže.

Paríž/Praha - Na českom veľvyslanectve v Paríži vypukol v stredu popoludní požiar. Všetkých zamestnancov evakuovali, časť ambasády je mimo prevádzky. Vo vysielaní stanice ČT24 to povedal hovorca českého ministerstva zahraničných vecí Daniel Drake, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

"V tejto chvíli je požiar pod kontrolou, je uhasený. Polícia spolu s hasičmi a naším veľvyslancom prechádzajú miestnosti, kontrolujú škody a zapisujú ich... Traja naši zamestnanci sú v tejto chvíli v nemocnici na pozorovanie, boli ľahko otrávení nebezpečným plynom," povedal Drake s tým, že ich stav nie je vážny.

K požiaru došlo v hlavnej budove, ktorá sa nachádza blízko Eiffelovej veže. Oheň sa začal šíriť z bytu, ktorý je súčasťou veľvyslanectva. Diplomatická časť zasiahnutá nebola, všetko ale pokrýva čierny prach. Budova je v súčasnosti bez elektrického prúdu a vody.

Konzulárne oddelenie sa nachádza v inej časti mesta, jeho činnosť preto obmedzená nebude. Príčiny vzniku požiaru zatiaľ nie sú známe, prebieha vyšetrovanie.





(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)