Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 19. október 2024Meniny má Kristián
< sekcia Zahraničie

Na dom izraelského premiéra Netanjahua mieril dron

Príslušníci izraelských bezpečnostných zložiek chránia cestu neďaleko domu izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, na ktorý mieril dron v meste Cézarea na severe Izraela v sobotu 19. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda o niečo skôr informovala, že dron priletel z Libanonu a zasiahol budovu. Bezprostredne nebolo jasné, aká budova bola zasiahnutá.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Tel Aviv 19. októbra (TASR) – Na dom izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v meste Cézarea na severe Izraela v sobotu mieril dron. Premiér sa v tom čase však v dome nenachádzal a neboli hlásené žiadne straty, uviedol premiérov hovorca. TASR informuje na základe správy agentúry Reuters.

Izraelská armáda o niečo skôr informovala, že dron priletel z Libanonu a zasiahol budovu. Bezprostredne nebolo jasné, aká budova bola zasiahnutá.

Na územie Izraela prenikli aj ďalšie dva drony, boli však zneškodnené, dodala izraelská armáda.

Neboli hlásené žiadne straty na životoch ani zranenia, uviedla izraelská zdravotná služba.

Libanonské militantné hnutie Hizballáh sa bezprostredne neprihlásilo k zodpovednosti za dronový útok. Izrael od októbra minulého roka vedie takmer neustále šarvátky s hnutím podporovaným Iránom a ďalšími ozbrojenými skupinami.