Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

NA DUNAJI SA PREVRÁTIL ČLN: Zasahovala maďarská riečna polícia

Na snímke v rámci osláv štátneho sviatku v maďarskej Budapešti v utorok 20. augusta 2024 vybuchuje nad Dunajom ohňostroj. Foto: TASR/AP

Trojicu mužov z vody vytiahla posádka člna oddelenia Dunajskej vodnej polície BRFK, ktorá neďaleko od miesta nehody zabezpečovala ohňostroj.

Budapešť 21. augusta (TASR) - Po ohňostroji v závere osláv maďarského štátneho sviatku založenia štátu a jeho zakladateľa, kráľa sv. Štefana, sa na Dunaji v utorok večer prevrátil motorový čln s tromi pasažiermi. Zachránili ich príslušníci riečnej polície. S odvolaním sa na server index.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Nehoda sa stala pri Margitinom ostrove o 22.40 h, oznámilo v stredu ráno Budapeštianske veliteľstvo polície (BRFK). Trojicu mužov z vody vytiahla posádka člna oddelenia Dunajskej vodnej polície BRFK, ktorá neďaleko od miesta nehody zabezpečovala ohňostroj. Nikto z prevráteného člna nebol zranený.

Polícia začala trestné stíhanie, pretože podľa dostupných údajov vodič motorového člna, ktorý nezvládol manéver na vlnách vytvorených iným plavidlom, bol pod vplyvom alkoholu.

Pod vplyvom alkoholu bol aj vodič motorového člna, ktorý sa 18. mája zrazil s výletnou lode na Dunaji pri severomaďarskej obci Verőce 18. mája. Pri tejto nehode však zahynulo sedem osôb.