Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 13. september 2024Meniny má Ctibor
< sekcia Zahraničie

Na festivale v Nemecku útočil muž s nožom, traja návštevníci zahynuli

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Miestny denník Solingen Tageblatt na svojej internetovej stránke uviedol, že útok sa odohral na festivale oslavujúcom 650. výročie založenia mesta.

Berlín 24. augusta (TASR) - Pri piatkovom útoku, v ktorom neznámy páchateľ napadol nožom návštevníkov festivalu v západonemeckom meste Solingen zahynuli traja ľudia a štyria ďalší utrpeli vážne zranenia. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na nemeckú políciu.

Podľa polície je páchateľ stále na úteku. K útoku prišlo na námestí Fronhof počas festivalu oslavujúceho 650. výročie založenia mesta.

Jeden z organizátorov podujatia Philipp Müller následne vyšiel na pódium, festival predčasne ukončil a požiadal návštevníkov, aby sa pokojne rozišli. "Prosím, dávajte na seba veľký pozor, pretože útočníka bohužiaľ zatiaľ nechytili," povedal davu ľudí.

"Všetci v Solingene sme dnes večer v šoku," napísal na Facebooku primátor Tim Kurzbach. "Všetci sme chceli spoločne osláviť výročie založenia nášho mesta a namiesto toho tu teraz oplakávame mŕtvych a zranených."

Primátor dodal, že z útoku má "zlomené srdce".

Polícia vyzvala návštevníkov, aby sa pokojne rozišli domov, uzavrela niekoľko priľahlých ulíc a do pátrania po páchateľovi nasadila aj vrtuľníky.

Podujatie s názvom Festival rozmanitosti sa začal v piatok a mal pôvodne trvať až do nedele, pričom pre návštevníkov boli pripravené atrakcie ako živá hudba, kabaret, akrobatické vystúpenia, ukážky ľudových remesiel a zábavný program pre deti.