Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 28. jún 2024Meniny má Beata
< sekcia Zahraničie

Na gréckom ostrove Symi našli telo britského moderátora Mosleyho

Na snímke pohľad na sanitku a hasičskú dodávku na pláži ostrova Symi, Grécko, v nedeľu 9. júna 2024. Foto: TASR/AP

Telo našli v nedeľu skoro ráno v hornatej oblasti ostrova neďaleko miesta, kde sa predtým novinár zdržiaval.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Atény 9. júna (TASR) - Úrady na gréckom ostrove Symi v nedeľu informovali, že našli telo britského novinára Michaela Mosleyho, ktorý bol nezvestný od stredy. Potvrdila to polícia a následne aj novinárova rodina, informuje TASR podľa agentúr AP, AFP a Reuters.

Telo našli v nedeľu skoro ráno v hornatej oblasti ostrova neďaleko miesta, kde sa predtým novinár zdržiaval. "S určitosťou je to on," uviedol námestník miestneho starostu Nikitas Grillis.

Mosley (67) sa v stredu vydal počas horúčavy na prechádzku popri pobreží, z ktorej sa už nevrátil. Jeho manželka následne upovedomila políciu. Úrady v piatok zintenzívnili pátranie. Na mieste zasahovala pobrežná stráž aj hasiči.

Miestny starosta Eleftherios Papakalodukas informoval, že telo bolo nájdené vďaka videozáznamom zhotoveným z lode pri pobreží. "Analyzovali sme tieto záznamy a bolo jasné, že je to, nanešťastie, Mosley," povedal.

Mosley účinkoval v programoch stanice BBC Trust Me, I'm a Doctor (Ver mi, som lekár) a The One Show, či v programe stanice ITV This Morning. Spopularizoval spôsob stravovania nazývaný diéta 5:2, ktorá zahŕňa prerušované hladovanie, pripomína Reuters.

Ostrov Symi má približne 2500 obyvateľov a je súčasťou súostrovia Dodekanisa v Egejskom mori.