Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Na hudobnom festivale Highfield začali horieť kabínky ruského kola

Ruské koleso po požiari, ktorý vypukol na festivale Highfield pri nemeckom Lipsku v nedeľu 18. augusta 2024. Foto: TASR/AP

Festival bol po požiari dočasne prerušený.

Lipsko 18. augusta (TASR) — Počas hudobného festivalu Highfield, ktorý sa cez víkend koná neďaleko Lipska v nemeckej spolkovej krajine Sasko, začali v sobotu horieť dve kabínky ruského kola. Viac ako 30 ľudí sa nadýchalo splodín horenia, uviedla pre agentúru DPA hovorkyňa polície.

Jedna z kabínok začala so zatiaľ neznámych príčin horieť okolo 21.00 h, z nej plamene preskočili na ďalšiu. Medzi zranenými sú aj štyria policajti. Osemnásť zranených ošetrili v nemocnici, jedna osoba utrpela zranenia pri páde.

Obe kabínky, ktoré kompletne zhoreli, sa v tom čase nachádzali na úplnom vrchu ruského kola. Ľudí z kabínok postupne evakuovali.

V čase incidentu vystupoval nemecký raper Ski Aggu, ktorý na Instagrame uviedol, že je „zhrozený a šokovaný“ tým, čo sa stalo.

Festival bol po požiari dočasne prerušený. Asi hodinu po vypuknutí požiaru sa jednom pódiu objavilo oznámenie, že zranení sú v poriadku a festival bude pokračovať vystúpením nemeckého rapera Cro. Stalo sa tak okolo 23. hodiny.