Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 1. október 2024Meniny má Arnold
< sekcia Zahraničie

Na predmestí Bangkoku zhorel školský autobus, 23 osôb zrejme neprežilo

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Záchranná skupina na platforme Facebook oznámila, že požiar prežilo 19 osôb a v autobuse sa našlo zatiaľ najmenej desať tiel.

Bangkok 1. októbra (TASR) - V utorok na predmestí thajského hlavného mesta Bangkok začal horieť školský autobus, v ktorom bolo 44 žiakov základnej školy spolu s učiteľmi. Nezvestných je 23 osôb, ktoré zrejme neprežili. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Na videozáznamoch zverejnených na sociálnych sieťach vidieť, ako autobus horí a stúpa z neho hustý čierny dym.

Záchranná skupina na platforme Facebook oznámila, že požiar prežilo 19 osôb a v autobuse sa našlo zatiaľ najmenej desať tiel. Jeden zo záchranárov z ďalšej organizácie neskôr novinárom povedal, že sa už našli aj ďalší dvaja preživší.

Úrady nemôžu potvrdiť počet obetí až do ukončenia vyšetrovania, vysvetlil minister vnútra Anutchin Čchánvínkún. Podľa počtu zachránených sa minister obáva, že zahynuli traja učitelia a 20 žiakov. Vodič požiar prežil, no podľa všetkého utiekol a doposiaľ sa ho nepodarilo nájsť.

Záchranár na mieste vyhlásil, že požiar pravdepodobne vznikol po prasknutí jednej z pneumatík a následnom trení sa vozidla o zvodidlá.

Thajská premiérka Pethongthán Šinavatrová na sociálnej sieti X vyjadrila sústrasť pozostalým a vyhlásila, že vláda odškodní rodiny obetí a pokryje liečebné náklady zachránených.