Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

STREĽBA NA STREDNEJ ŠKOLE: Zomreli najmenej štyria ľudia

Orgány činné v trestnom konaní prichádzajú, keď sú študenti evakuovaní na futbalový štadión po tom, ako bol areál školy uzavretý na strednej škole Apalachee High School vo Winderi v štáte Georgia, v stredu 4. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Na záberoch miestnej televíznej stanice vidno sanitky v areáli školy a veľký počet vozidiel zaparkovaných okolo nej.

Atlanta 4. septembra (TASR) - Pri stredajšej streľbe na strednej škole v americkom štáte Georgia prišli o život štyria ľudia a 30 osôb utrpelo zranenia, informuje televízna stanica CNN s odvolaním sa na anonymné zdroje z prostredia bezpečnostných zložiek. Iné zdroje hovorili o dvoch obetiach. Podozrivého polícia zadržala, píše TASR podľa agentúry AFP.

Škola sa nachádza v blízkosti mesta Winder, približne 70 kilometrov severovýchodne od Atlanty.

"Približne o 9.30 h. (15.30 SELČ) sme prijali prvý telefonát, že v areáli školy sa pohybuje aktívny strelec," povedala okresná šerifka Jud Smithová.

Americké média informovali, že škola odoslala rodičom žiakov správu o uzávere zariadenia v dôsledku streľby. "Na mieste sú bezpečnostné zložky. Nepokúšajte sa teraz prísť do školy, príslušníci pracujú na zaistení miesta," písalo sa v správe.

O streľbe informovali aj amerického prezidenta Joea Bidena.

Na záberoch miestnej televíznej stanice vidno sanitky v areáli školy a veľký počet vozidiel zaparkovaných okolo nej.

Streľby na školách sú v USA pomerne častým javom. AFP pripomína, že približne tretina dospelých vlastní strelnú zbraň a regulácia držby zbraní je slabá.

Tento rok došlo v USA podľa Gun Violence Archive k 384 hromadným streľbám, teda takým, pri ktorých zahynuli najmenej štyria ľudia.