Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Zahraničie

Na Východnej stanici v Budapešti postupne obnovujú prevádzku vlakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Drozd

Železnice oznámili, že niektoré vlaky budú prichádzať a odchádzať z iných budapeštianskych staníc namiesto Východnej stanice.

Budapešť 27. augusta (TASR) - Prevádzku na budapeštianskej Východnej stanici (Keleti pályaudvar) začali v utorok nadránom postupne obnovovať po tom, čo sa tam v nedeľu vykoľajil vlak a stanicu úplne uzavreli. Maďarská železničná spoločnosť MÁV to oznámila v utorok na Facebooku, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Železnice oznámili, že niektoré vlaky budú prichádzať a odchádzať z iných budapeštianskych staníc namiesto Východnej stanice.

Ako prvé obnovili premávku vlakov na tratiach medzi Východnou stanicou a mestami Hatvan, Miškovec, Újssász, Szolnok a Békešská Čaba.

Päť vozňov vlaku IC Claudiopolis smerujúceho z rumunskej Kluže do Budapešti, sa vykoľajilo v nedeľu večer v blízkosti Východnej stanice. Pri nehode neutrpel nikto zranenia. Vykoľajený vlak zablokoval príjazdové koľajnice Východnej stanice.

Námestníčka generálneho riaditeľa MÁV pre traťovú prevádzku a investície Réka Némethová v pondelok uviedla, že z prvých výsledkov vyšetrovania vyplýva, že sa odlomil kus výhybky. Nie je však zatiaľ známe, či ide príčinu nehody, alebo o jej následok.

Minister výstavby a dopravy János Lázár na Facebooku oznámil, že železničná doprava bola z uvedenej stanice plne obnovená smerom do východnej časti krajiny, ako aj do juhomaďarského Pécsu a do Viedne. "Na západných traťových úsekoch aktuálne prebiehajú mimoriadne kontroly výhybiek, premávka by sa na nich mala obnoviť do utorňajšieho poludnia," dodal šéf rezortu.