Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 27. október 2024Meniny má Sabína
< sekcia Zahraničie

Nad sídlom ruskej čiernomorskej flotily v Sevastopole zostrelili dron

Ilustračná snímka. Foto: TASR - AP

Najnovší útok proti ruskej vojenskej infraštruktúre na anektovanom území aktivoval systémy protivzdušnej obrany v Evpatorii na západe Krymu.

Moskva 20. augusta (TASR) - Nad veliteľstvom ruskej čiernomorskej flotily v Sevastopole na anektovanom Kryme v sobotu zostrelili bezpilotné lietadlo, informoval miestny predstaviteľ. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Dron bol zostrelený tesne nad veliteľstvom flotily" v meste Sevastopoľ, napísal mestský guvernér Michail Razvojaev na sociálnej sieti Telegram. Z pokusu o útok obvinil ukrajinské sily. "Spadlo na strechu a vznietilo sa," napísal, pričom nedošlo k väčším škodám ani obetiam.

Najnovší útok proti ruskej vojenskej infraštruktúre na anektovanom území aktivoval systémy protivzdušnej obrany v Evpatorii na západe Krymu.

Išlo o druhý útok proti veliteľstvu flotily za menej ako mesiac. Útok dronu 31. júla na nádvorí veliteľstva zranil päť ľudí a viedol k zrušeniu osláv, ktoré boli naplánované na Deň flotily.

Vo štvrtok ruské sily zostrelili dron neďaleko leteckej základne v Sevastopole. V utorok zase výbuchy zničili vojenskú základňu a muničný sklad na Kryme. Začiatkom augusta výbuch na leteckej základni Saki zabil jednu osobu a niekoľko ďalších zranil.