Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 15. september 2024Meniny má Jolana
< sekcia Zahraničie

Naháňačka na člnoch: Zahynul muž podozrivý z pašovania

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Člny španielskej Občianskej gardy (Guardia Civil) podporované vrtuľníkom spozorovali v noci na nedeľu osem člnov vstupujúcich do rieky Guadalquivir na juhu Španielska.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Madrid 2. septembra (TASR) – Jednu obeť a štyroch zranených si vyžiadala nehoda motorového člna, ktorý v noci na nedeľu počas unikania pred španielskymi úradmi narazil do brehu rieky neďaleko prístavu Cádiz. Mŕtvy muž je podozrivý z pašovania drog. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Člny španielskej Občianskej gardy (Guardia Civil) podporované vrtuľníkom spozorovali v noci na nedeľu osem člnov vstupujúcich do rieky Guadalquivir na juhu Španielska. Začali ich prenasledovať, aby im zabránili vo vyložení nákladu, pretože mali podozrenie, že ide o nelegálny kontraband.

Pašeráci jedným člnom, ktorý bol "plný drog", zaparkovali vedľa iného člna, prestúpili doň a unikali preč, uvádza vyhlásenie Občianskej gardy, podľa ktorého opustený čln obsahoval 47 balíkov hašiša.

Členovia občianskej gardy unikajúci čln prenasledovali. Ten zrýchlil a následne v plnej rýchlosti narazil do riečneho brehu.

"Čln sa prevrátil a jedna osoba zahynula. Ďalšie utrpeli zranenia rôznej vážnosti," dodáva vyhlásenie.

Úrady v okolí miesta nehody zaistili ďalších 74 balíkov hašiša, spolu tak zaistili najmenej 121 balíkov tejto drogy.

Udalosť sa odohrala sedem mesiacov po inej naháňačke na člnoch neďaleko prístavu Barbate v provincii Cádiz. Zahynuli pri nej dvaja príslušníci Občianskej gardy, keď ich čln zasiahol čln pašerákov drog.

Okolie Cádizu je miestom pravidelných zásahov proti pašerákom drog zo strany colnej správy a Občianskej gardy. Španielsko je jedným z hlavných bodov, ktorým do Európy prúdia drogy.