Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Zahraničie

Výbuch v sklade v Náhornom Karabachu si vyžiadal vyše 200 zranených

Na snímke dym stúpajúci po výbuchu skladu s palivom neďaleko Stepanakertu v Náhornom Karabachu 25. septembra 2023. Foto: TASR/AP

Zdravotný stav väčšiny (zranených) je vážny alebo veľmi vážny, uviedol ombudsman medzinárodne neuznanej Republiky Náhorný Karabach Gegham Stepanjan.

Jerevan 25. septembra (TASR) - Viac ako 200 ľudí utrpelo v pondelok zranenia pri výbuchu v sklade pohonných hmôt v Náhornom Karabachu. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na predstaviteľa arménskych separatistov.

"Zdravotný stav väčšiny (zranených) je vážny alebo veľmi vážny," uviedol ombudsman medzinárodne neuznanej Republiky Náhorný Karabach Gegham Stepanjan na sociálnych sieťach. Zdravotnícke kapacity regiónu nie sú podľa neho dostatočné.

Azerbajdžan minulý týždeň spustil vojenskú operáciu proti arménskym separatistom, v rámci ktorej sa mu podarilo získať kontrolu nad Náhorným Karabachom. Tento región je medzinárodne uznávaný ako súčasť Azerbajdžanu, ale obývajú ho predovšetkým Arméni. Baku a Jerevan viedli v uplynulých desaťročiach dve vojny o Náhorný Karabach.

Arménska vláda v pondelok oznámila, že tisíce etnických Arménov opustili oblasť Náhorného Karabachu a odišli do Arménska.