Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Zahraničie

Našli telo pilota lietadla, ktoré sa zrútilo do mora vo Francúzsku

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Na palube dvojmiestneho stroja bol len pilot, ktorý zostal uväznený v lietadle.

Paríž 17. augusta (TASR) - Záchranné zložky našli telo 65-ročného pilota malého prúdového lietadla, ktoré sa v piatok počas leteckej šou pri južnom pobreží Francúzska zrútilo do mora. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Výcvikové lietadlo typu Fouga Magister havarovalo pri obci Le Lavandou v regióne Provence-Alpes-Côte d’Azur okolo 17.00 h, tesne pred vystúpením elitného tímu akrobatického lietania francúzskeho letectva, povedal pre agentúru AFP hovorca francúzskeho letectva.

Na palube dvojmiestneho stroja bol len pilot, ktorý zostal uväznený v lietadle. Tento typ lietadla totiž nie je vybavený katapultovacími kreslami. Letecká šou bola po tragickej udalosti ihneď ukončená.

V stredu sa na severozápade Francúzska zrazili dve stíhačky typu Rafale, pripomína AFP. O život prišla dvojčlenná posádka jednej z nich. Pilot ďalšieho lietadla prežil.

Lietadlá typu Fouga Magister boli uvedené do prevádzky v 50. rokoch minulého storočia a francúzska armáda ich dlhé roky využívala na výcvik či akrobaciu, píše AFP.