V Nemecku sa každý rok skonzumuje vyše 41.000 ton králičieho mäsa.
Autor TASR
Hannover 4. apríla (TASR) - V Nemecku sa každý rok skonzumuje vyše 41.000 ton králičieho mäsa, z toho dve tretiny na Veľkú noc, informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na príslušné odvetvie mäsopriemyslu.
Na rozdiel od produkcie mäsa z iných zvierat sa však iba málokto v Nemecku zaoberá podmienkami, v ktorých sú králiky na mäso chované, citovala organizácie na ochranu práv zvierat.
Spotrebitelia zväčša nepoznajú podmienky produkcie králičieho mäsa na rozdiel od priemyselne chovaných prasiat, moriek či kurčiat, ktoré už vyvolali kontroverziu. Za ich práva bojujú okrem organizácií na ochranu práv zvierat aj niektorí politici.
Organizácie ako PETA či Vier Pfoten (Štyri labky) informujú, že králiky na mäso sú často chované v klietkach ako sliepky vo veľkochovoch, čo je pre spoločenské zviera ako je králik veľmi ťažké. Spochybňujú tiež štandard starostlivosti o stav mäsa dovážaného z Číny a východnej Európy, dodala DPA.
Na rozdiel od produkcie mäsa z iných zvierat sa však iba málokto v Nemecku zaoberá podmienkami, v ktorých sú králiky na mäso chované, citovala organizácie na ochranu práv zvierat.
Spotrebitelia zväčša nepoznajú podmienky produkcie králičieho mäsa na rozdiel od priemyselne chovaných prasiat, moriek či kurčiat, ktoré už vyvolali kontroverziu. Za ich práva bojujú okrem organizácií na ochranu práv zvierat aj niektorí politici.
Organizácie ako PETA či Vier Pfoten (Štyri labky) informujú, že králiky na mäso sú často chované v klietkach ako sliepky vo veľkochovoch, čo je pre spoločenské zviera ako je králik veľmi ťažké. Spochybňujú tiež štandard starostlivosti o stav mäsa dovážaného z Číny a východnej Európy, dodala DPA.