Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Zahraničie

Nemecká korveta zostrelila pri pobreží Libanonu bezpilotné lietadlo

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Incident sa odohral o približne 7.00 h miestneho času (6.00 h SELČ) asi 30 kilometrov severozápadne od prístavu Nákúra, kde sa nachádza hlavné sídlo misie UNIFIL.

Berlín 17. októbra (TASR) - Nemecká bojová loď pôsobiaca v rámci misie mierových síl OSN v Libanone (UNIFIL) vo štvrtok zostrelila pri libanonskom pobreží dron. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním na hovorcu nemeckého ministerstva obrany.

"Korveta zneškodnila neidentifikované bezpilotné lietadlo pri kontrolovanej havárii," povedal hovorca. Bojová loď ani jej posádka neutrpela škody či zranenia, dodal. Korveta Ludwigshafen am Rhein podľa hovorcu pokračuje v plnení svojich úloh.

Incident sa odohral o približne 7.00 h miestneho času (6.00 h SELČ) asi 30 kilometrov severozápadne od prístavu Nákúra, kde sa nachádza hlavné sídlo misie UNIFIL, priblížil pre agentúru DPA hovorca nemeckej armády (Bundeswehr).

UNIFIL tvorí viac ako 10.000 vojakov z 50 krajín. Jej úlohou je monitorovať prímerie podľa rezolúcie BR OSN č. 1701 zo 14. augusta 2006, ktoré ukončilo 33-dňovú vojnu medzi Izraelom a Hizballáhom. Súčasťou misie je aj 112 nemeckých vojakov.