Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Zahraničie

Muž, ktorý vrazil autom do sprievodu vo Volkmarsene, dostal doživotie

Na snímke policajti a záchranári na mieste incidentu 24. februára 2020. Foto: TASR/AP

K incidentu došlo 24. februára 2020. Po útoku boli z dôvodu zvýšenej opatrnosti zrušené všetky karnevalové sprievody v Hesensku.

Berlín 16. decembra (TASR) - Nemecký súd odsúdil na doživotie 31-ročného muža za to, že vlani v západonemeckom meste Volkmarsen vrazil so svojím autom do karnevalového sprievodu, pričom zranil desiatky ľudí vrátane 20 detí. Informovali o tom vo štvrtok agentúry DPA a Reuters.

"Okresný súd v Kasseli uznal 31-ročného muža za vinného z viacnásobného pokusu o vraždu, ktorého sa dostupil v 88 bodoch," citovala z rozsudku DPA.

Muž bol uznaný za vinného z toho, že "naschvál nasmeroval svoje auto" do veľkej skupiny ľudí s úmyslom zabiť ich.

Doživotie je v Nemecku najprísnejším možným trestom. Súd v Kasseli uznal mužovu vinu za "vážnu", čo znamená, že jeho trest nebude po 15 rokoch automaticky prehodnotený na podmienečné prepustenie, uviedol webový portál Tagesschau.de.

K incidentu došlo 24. februára 2020. Po útoku boli z dôvodu zvýšenej opatrnosti zrušené všetky karnevalové sprievody v Hesensku.

Ako doplnila agentúra Reuters, oslavy karnevalu sú mimoriadne obľúbené v častiach západného Nemecka, najmä v Kolíne nad Rýnom, Düsseldorfe či v Mainzi. Na pouličných sprievodoch sa v časoch pred koronavírusovou pandémiou zúčastňovali desiatky tisíc ľudí.

Volkmarsen je malé mesto s približne 6800 obyvateľmi nachádzajúce sa v okrese Waldeck-Frankenberg. Od Kasselu je vzdialené zhruba 30 kilometrov.