Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Zahraničie

Nemecká polícia vyšetruje hajlujúcich návštevníkov pivárne v Mníchove

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

V Nemecku je použitie sloganov a symbolov spojených s protiústavnými zoskupeniami vrátane nacistickej strany nelegálne od čias druhej svetovej vojny.

Berlín/Mníchov 12. júna (TASR) - Nemecká polícia v stredu oznámila, že vyšetruje 16 osôb pre podozrenia zo skandovania nacistického pokriku v záhradnej pivárni v bavorskej metropole Mníchov. TASR informuje podľa správy agentúry DPA.

K incidentu došlo v utorok večer po tom, čo 26-ročný muž ukázal gesto a skandoval heslo spojené "so zakázanými organizáciami". Zvyšok skupiny, ktorá sa s mužom nachádzala v pivárni, sa k nemu pripojil.

Miestna televízna stanica Bayerischer Rundfunk s odvolaním sa na výpoveď očitého svedka uviedla, že skupina niekoľkokrát za sebou skandovala nacistický pokrik "Sieg Heil". Polícia ďalšie podrobnosti k vyšetrovaniu doposiaľ nezverejnila.

V Nemecku je použitie sloganov a symbolov spojených s protiústavnými zoskupeniami vrátane nacistickej strany nelegálne od čias druhej svetovej vojny, pripomína DPA.

Krajinou v poslednom období otriaslo viacero rasovo motivovaných incidentov. Popularita krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) medzitým rastie najmä na východe Nemecka.