Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Zahraničie

V zaplavenej pivnici v Nemecku našli dvoch mŕtvych

Auto podmyté záplavovou vodou je odstavené na studni v nemeckom Rudesbergu 3. júna 2024. Foto: TASR/AP

Obeťou má byť muž a žena, ich totožnosť bezprostredne nepotvrdili. Nemeckí záchranári pokračujú v evakuácii ohrozených ľudí a pátrajú po nezvestných v zaplavených oblastiach na juhu krajiny.

Stuttgart 3. júna (TASR) - Telá muža a ženy našli v pondelok záchranári v zaplavenej pivnici v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko na juhozápade Nemecka, ktorú postihli silné dažde a povodne. Počet obetí tak stúpol na štyri, informuje TASR podľa agentúry DPA.

Hasiči našli telá po odčerpaní vody zo zaplavenej pivnice v meste Schorndorf, oznámila polícia. Presné okolnosti úmrtia sú zatiaľ nejasné, úrady začali vyšetrovanie.

Obeťou má byť muž a žena, ich totožnosť bezprostredne nepotvrdili. Nemeckí záchranári v pondelok pokračujú v evakuácii ohrozených ľudí a pátrajú po nezvestných v zaplavených oblastiach na juhu krajiny.

Tisíce ľudí muselo opustiť svoje domy najmä v Bavorsku a Bádensku-Württembersku. V Bavorsku už bolo nasadených približne 20.000 záchranárov. Rozsiahle záplavy a silné dažde ovplyvnili dopravu v regióne, pričom došlo k rozsiahlemu k meškaniu vlakov a rušeniu spojov.

Ešte skôr nemecké úrady informovali o dvoch obetiach povodní - dobrovoľného hasiča a ženu, ktorú našli v pivnici jej domu. Pátranie po nezvestných v niektorých oblastiach komplikuje vysoká voda a silné prúdy.

Nemecký meteorologický úrad v pondelok vydal nové varovania pred silným dažďom v niektorých častiach južného a východného Nemecka.