Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Zahraničie

Školu v meste pri Newtowne pomenovali po zastrelenej učiteľke

Victoria Sotová Foto: TASR/AP Photo

Základnú školu HoneySpot v Stratforde pomenujú po Victorii Sotovej, ktorá prišla o život, keď sa snažila pred útokom strelca uchrániť vlastným telom žiakov školy Sandy Hook.

Stratford 15. januára (TASR) - Predstavitelia mesta Stratford neďaleko Newtonu v americkom štáte Connecticut zmenia názov miestnej základnej školy. Odteraz ponesie meno učiteľky zastrelenej pri masakre v newtonskej škole Sandy Hook, informovala dnes agentúra AP.

Základnú školu HoneySpot v Stratforde pomenujú po 27-ročnej miestnej obyvateľke Victorii Sotovej, ktorá prišla o život, keď sa snažila pred útokom šialeného strelca uchrániť vlastným telom žiakov školy Sandy Hook.

Strelec Adam Lanza usmrtil 20 detí a ich šesť učiteliek pri útoku zo 14. decembra 2012. Následne sa sám zastrelil. Okrem toho predtým ešte zastrelil aj svoju matku v ich dome v Newtone.

Starosta mesta Stratford navrhol premenovanie školy v pondelok večer, presne mesiac po tragédii. Radnica plánuje vybudovať pamätník Sotovej, ktorá by mala mať v budúcnosti v Stratfode aj vlastnú ulicu.