Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

OBVINILI PRIMÁTORA: Čecha Hrabáča podozrieva polícia pre podvody

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Policajti zadržali Hrabáča v utorok a zasahovali nielen v Úsťanskom, ale aj Moravskosliezskom, Stredočeskom a Karlovarskom kraji.

Praha 7. augusta (TASR) - Česká polícia pre podozrenia z manipulácií pri zadávaní verejných zákaziek obvinila päť firiem a 14 ľudí vrátane primátora Chomutova Marka Hrabáča (ANO), píše TASR podľa informácií portálu CT24.cz.

Medzi obvinenými sú aj riaditeľka Zooparku Chomutov Věra Fryčová, riaditeľ Správy a údržby ciest Úsťanského kraja Libor Tačner a konateľ spoločnosti Rocknet v Jirkove Ladislav Šmucr, informovali v stredu české úrady.

Policajti zadržali Hrabáča v utorok a zasahovali nielen v Úsťanskom, ale aj Moravskosliezskom, Stredočeskom a Karlovarskom kraji, napríklad na magistráte v Karlových Varoch.

Niektoré osoby sú stíhané za viaceré trestné činy, napríklad za prijímanie úplatku a podplácanie, zjednávanie výhody pri zadaní verejnej zákazky, skrátenie dane a poplatku, či zneužívanie právomoci verejného činiteľa.

Primátor Chomutova v Úsťanskom kraji Marek Hrabáč vedie aj kandidátku ANO pre jesenné krajské voľby. Predseda ANO a bývalý český premiér Andrej Babiš ešte v utorok vyhlásil, že ak primátor Chomutova bude medzi obvinenými, hnutie to bude riešiť okamžite a rázne. "Nič také nikdy v hnutí ANO nebudem trpieť," dodal.