Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Zahraničie

Orbán môže svoj program predsedníctva predstaviť v septembri

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán gestikuluje na 33. letnej univerzite Maďarov v rumunskom Baile Tušnade v sobotu 27. júla 2024. Foto: TASR/AP

Program maďarského polročného predsedníctva v Rade EÚ, ktorý sa začal 1. júla, môže byť premiérom Viktorom Orbánom predstavený 18. septembra v Európskom parlamente v Štrasburgu.

Budapešť 31. júla (TASR) - Program maďarského polročného predsedníctva v Rade EÚ, ktorý sa začal 1. júla, môže byť premiérom Viktorom Orbánom predstavený 18. septembra v Európskom parlamente v Štrasburgu. S odvolaním sa na server atv.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Server pripomína, že Orbán nebol po voľbách do Európskeho parlamentu v Štrasburgu, aby na jednom z prvých plenárnych zasadnutí predstavil program a priority maďarského predsedníctva EÚ.

Portál Euronews vtedy informoval, že nebolo možné vyčleniť čas na vystúpenie maďarského premiéra, pretože program júlových zasadnutí EP bol nabitý.

Ak Orbán využije túto možnosť a 18. septembra dopoludnia vystúpi s prejavom v EP, je možné očakávať búrlivú diskusiu, dodáva atv.hu.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)