Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 30. september 2024Meniny má Jarolím
< sekcia Zahraničie

Orbánov kritik oznámil vytvorenie protikorupčnej platformy

Na snímke Péter Magyar. Foto: TASR - Ladislav Vallach

Magyar ďalej avizoval právne kroky v jednej z najvážnejších maďarských korupčných káuz.

Budapešť 26. augusta (TASR) - Vytvorenie protikorupčnej platformy, na ktorej bude možné anonymne oznamovať trestné činy, avizoval v pondelok europoslanec a predseda maďarskej mimoparlamentnej strany TISZA Péter Magyar, ktorý patrí medzi kritikov vlády premiéra Viktora Orbána. S odvolaním sa na server atv.hu tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Magyar ďalej avizoval právne kroky v jednej z najvážnejších maďarských korupčných káuz, v ktorej medzi dvomi hlavnými obvinenými figuruje aj niekdajší štátny tajomník ministerstva spravodlivosti a poslanec parlamentu za vládnu stranu Fidesz Pál Völner.

Podľa Magyara totiž prokuratúra v procese použila niekoľko "trikov", keď v júni odmietla Magyarove obvinenie voči spolupracovníkom vládneho kabinetu zo zasahovania do vyšetrovania korupcie s odôvodnením, že nenašla dôkazy.

Europoslanec ďalej oznámil založenie Nadácie Ludasa Matyiho (Husiara Maťa, rozprávkového hrdinu bojujúceho za spravodlivosť), ktorej poslanci Európskeho parlamentu za stranu Tisa venujú časť svojich príjmov na dobročinné účely.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)