Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Zahraničie

Dievča nezvestné po vykoľajení vlaku v Rusku našli mŕtve

Ilustračné foto Foto: TASR

K vykoľajeniu deviatich zo 14 vozňov vlaku došlo v stredu podvečer v úseku medzi mestami Inta a Ugoľnyj.

Moskva 27. júna (TASR) - Železničné nešťastie v Komijskej republike na severe európskej časti Ruska si podľa najnovšej bilancie vyžiadalo tri obete na životoch. Záchranári vo štvrtok z vykoľajených vagónov vyslobodili telo 16-ročného dievčaťa. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

K vykoľajeniu deviatich zo 14 vozňov vlaku došlo v stredu podvečer v úseku medzi mestami Inta a Ugoľnyj. Vlak vyrazil z mesta Vorkuta za polárnym kruhom a smeroval do juhoruského prístavu Novorossijsk na pobreží Čierneho mora. Táto cesta vlakom zvyčajne trvá päť dní.

V čase nehody bolo vo vlaku 195 cestujúcich a 20 zamestnancov, informoval gubernátor Komijskej republiky Vladimir Ujba. Úrady vo štvrtok informovali o dvoch obetiach a jednej nezvestnej osobe - jej telo vyslobodili z trosiek vo štvrtok popoludní. Nález tela potvrdil aj Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom), ktorý sa týmto prípadom zaoberá.

Pri nehode sa zranilo najmenej 50 ľudí - stav siedmich z nich vrátane jedného dieťaťa lekári považujú za vážny.

Spoločnosť Ruské železnice, ktorá má v krajine monopol na železničnú dopravu, uviedla, že pravdepodobnou príčinou nehody bola erózia pôdy v dôsledku silného dažďa.