Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 15. september 2024Meniny má Jolana
< sekcia Zahraničie

Otrasný prípad u našich susedov: Muž väznil ženu a týral ju

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Prípad sa odohral v obci Gaiki na juhozápade Poľska.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Varšava 2. septembra (TASR) – Muž z Poľska je obvinený z toho, že viac než päť rokov väznil ženu v chlieve a týral ju, uviedol v nedeľu poľský spravodajský kanál Polsat News s odvolaním na prokuratúru. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

Prípad sa odohral v obci Gaiki na juhozápade Poľska. Obec leží v Głogówskej župe v Dolnosliezskom vojvodstve približne 88 kilometrov severozápadne od krajského mesta Wrocław.

Prokuratúra obviňuje 35-ročného muža z obzvlášť závažného prípadu týrania, fyzického a psychologického mučenia a opakovaného znásilňovania 30-ročnej ženy a z odopierania prístupu k vode a hygienickým produktom.

Prípad je v štádiu vyšetrovania. Bola nariadená prehliadka domu, očakáva sa vydanie zatykača. Ak bude mužovi dokázaná vina, hrozí mu až 25 rokov za mrežami.

Na týranie upozornila nemocnica, uviedla pre Polsat News prokuratúra v meste Głogów. Žene v nemocnici ošetrovali vykĺbené rameno, rozsah jej starších zranení však lekárov šokoval.

Žena okrem toho v nemocnica v minulosti porodila dieťa, ktoré dala na adopciu, dodáva Polsat News.

"Nemohla som lekárom povedať pravdu, bála som sa. Vyhrážal sa mi, že ak sa budem sťažovať, bude to ešte horšie," uviedla 30-ročná žena pre internetový portál MyGłogów.pl.

Podľa miestnych médií sa s mužom zoznámila v roku 2019 na internete.