Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 3. júl 2024Meniny má Miloslav
< sekcia Zahraničie

OTS: CoFoE: SR musí zabrať v príprave na príchod umelej inteligencie

Foto: CoFoE

Hosťami Vlada Lichvára v relácii Konferencia o budúcnosti Európy budú Miriam Lexmann a Eugen Jurzyca.

Bratislava 7. februára (TASR/OTS) – Slovensko je jednou z najhoršie pripravených krajín na nástup umelej inteligencie na pracovný trh, najmä vo sfére výroby. Podľa europoslankyne Miriam Lexmann krajina v tejto oblasti musí absolútne zabrať, inak to ovplyvní konkurencieschopnosť nielen podnikov, ale aj ľudí ako účastníkov pracovného trhu. Tému digitalizácie považuje za jednu z najdôležitejších v rámci ekonomickej časti prebiehajúcej Konferencie o budúcnosti Európy (CoFoE).

Jej kolega z Európskeho parlamentu (EP) Eugen Jurzyca zase kladie dôraz na hospodársky rast a udržateľnosť verejných financií.

TASR pripravuje ku konferencii sériu relácií.
Štvrtú reláciu ku konferencii vám prinášame už v utorok, 8. februára 2022.

Záznam prvej relácie: R. Sermek: CoFoE je o sebareflexii EÚ


Záznam druhej relácie: VIDEO: Bilčík, Šimečka a Wiezik: CoFoE je iniciatívou, ktorá má zmysel


Záznam tretej relácie: Zdravie musí byť prioritou EÚ; zhodli sa Brozmanová, Smatana a Pažitný





Tento projekt bol spolufinancovaný Európskou úniou v rámci grantového programu Európskeho parlamentu v oblasti komunikácie. Európsky parlament sa nepodieľal na jeho príprave a za údaje, informácie alebo názory uvedené v rámci tohto projektu, za ktorý nesú zodpovednosť výhradne autori, oslovené osoby, editori alebo vysielatelia tohto programu v súlade s príslušným právom, nie je žiadnym spôsobom zodpovedný ani nimi viazaný. Európsky parlament nemôže taktiež niesť zodpovednosť za priame alebo nepriame škody, ktoré by mohli vyplynúť z realizácie tohto projektu.