Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Zahraničie

Útok militantov na policajnú stanicu v Pakistane neprežilo asi 24 ľudí

Armádny vojak skúma škody na mieste bombového útoku na policajnej stanici na predmestí pakistanského mesta Dera Ismail Khan v utorok 12. decembra 2023. Foto: TASR/AP

Militanti najprv vrazili nákladiakom do plota policajnej stanice a následne spustili paľbu, priblížili bezpečnostní predstavitelia.

Islamabad 12. decembra (TASR) - Najmenej 24 ľudí zahynulo v utorok pri útoku islamistických militantov na policajnú stanicu na severozápade Pakistanu. Uviedli to miestni bezpečnostní predstavitelia, informuje TASR podľa správ agentúr Reuters a AFP.

K útoku došlo v pakistanskej provincii Chajbar Paštúnchwá, ktorá hraničí s Afganistanom. Zasiahnutú policajnú stanicu využíva podľa miestnych predstaviteľov aj pakistanská armáda.

Militanti najprv vrazili nákladiakom do plota policajnej stanice a následne spustili paľbu, priblížili bezpečnostní predstavitelia. Zároveň vyslovili obavy, že explodovala vojenská munícia uložená na stanici.

Niekoľko ľudí utrpelo pri útoku vážne zranenia, informovali miestne úrady. Pakistanská armáda bezprostredne nepotvrdila počet obetí.

K útoku sa prihlásila skupina Tekríke Džihád Pákistán (TJP) pridružená k pakistanskej odnoži afganského radikálneho hnutia Taliban.