Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Zahraničie

Pápež sa v piatok vo Vatikáne stretne so Zelenským

Na snímke pápež František. Foto: TASR/AP

Podľa pracovného programu, ktorý zaslal Vatikán médiám, Zelenskyj a pápež majú naplánované polhodinové stretnutie v piatok ráno.

Rím 9. októbra (TASR) - Pápež František sa v piatok stretne s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, oznámil v stredu Vatikán. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a Reuters.

Podľa pracovného programu, ktorý zaslal Vatikán médiám, Zelenskyj a pápež majú naplánované polhodinové stretnutie v piatok ráno.

Talianske médiá informovali, že Zelenskyj sa vo štvrtok stretne s talianskou premiérkou Giorgiou Meloniovou. Ich stretnutie však zatiaľ nebolo oficiálne potvrdené.

Zelenskyj pricestoval v stredu do Chorvátska na summit Ukrajina – juhovýchodná Európa. V sobotu sa mal zúčastniť na schôdzke kontaktnej skupiny na podporu Ukrajiny na americkej leteckej základni Ramstein v Nemecku. Summit na Ramsteine však odložili, pretože americký prezident Joe Biden odložil svoju plánovanú návštevu Nemecka.

Pápež František a Zelenskyj sa naposledy stretli v lete na okraji summitu skupiny G7 na juhu Talianska. Okrem toho sa vo Vatikáne stretli aj vlani v decembri.